Een frame voorzien van een groen doek wordt ook wel een green screen genoemd. Met een green screen kunt u tijdens uw webinar, video opname of stream de achtergrond aan uw wensen aanpassen. Als achtergrond kun je elke willekeurige afbeelding of video gebruiken. De systemen die wij gebruiken zijn zowel met een green screen als met een full colour doek inzetbaar.

Hoe werkt een green screen?

De kleur groen komt normaal gesproken niet voor in het menselijk uiterlijk. Hierdoor kunt u zonder dat er delen van het menselijk uiterlijk verwijderd worden alle groene kleuren uit graphics of videocontent verwijderen. Als u in het programma aangeeft welke kleur groen dan zal dit verdwijnen uit het zicht.

Met de juiste apparatuur en software kunt u vervolgens een laag achter de content plaatsen. Deze laag vervangt de content die transparant is gemaakt waar voorheen de groene achtergrond zichtbaar was. Mensen en materialen die niet groen zijn blijven gewoon zichtbaar. U plaatst dus twee lagen over elkaar. Zo kunt u bij een webinar, video opname of online stream de achtergrond gebruiken die gewenst is.

Voor meer informatie over green screens https://www.displayconcepts.nl/green-screen/